T 056 644 001 | OFFERTE AANVRAGEN

T 056 644 001 | OFFERTE AANVRAGEN

T 056 644 001 | OFFERTE AANVRAGEN

GESCHIEDENIS

Van borstel tot professioneel cleaningbedrijf. Van landbouwerszoon tot loonwerker.

Johan D'Haeye

De oprichter, Johan D'Haeye aan het woord.

 

Ere halen van je werk

 

Als zoon van een landbouwer werd het werken en kuisen me met de paplepel ingegeven. Mijn vader zei altijd: "je moet ere halen van  je werk".  Daarmee bedoelde hij dat we dat extra tandje moesten bijsteken. Ons moeder verwachtte bijvoorbeeld dat voor het weekend alle stallen, de koer en de hoeve grondig schoongemaakt werden. Dit betekende keihard "frotten" met water en borstel, want vegen was volgens haar maar simpelweg het stof verleggen en dus uit den boze!

 

 

Zonder bemesten geen vruchten

 

De landbouwstiel leerde ik van mijn vader, wiens motto was: “zonder bemesten geen vruchten”. Onze tractor stond dan ook nooit stil. Op mijn veertiende reed ik al met kipper en tractor naar de suikerfabriek. Als kind zag ik na elke bewerking van het veld de grond veranderen. Dat was genieten! Alles hing af van het juiste moment te kiezen om de akkers te bewerken. Al van mijn zestiende droomde ik ervan om ooit loonwerker te worden. Na mijn studies aan de landbouwschool en het vervullen van mijn legerdienst, ging ik bij een loonwerker in dienst.

 

 

Van eenmanszaak tot vennootschap

 

Op mijn 21ste investeerde ik in mijn 1 ste vacuumtank om mest te spreiden.  Al vlug kon ik hier en daar het ledigen van een beerput meepikken. En van het één kwam het ander: een regenput reinigen, een verstopte afvoer ontstoppen, rioolkolken reinigen… En ik kocht materiaal bij. Wat later kwam de mestbank op met als gevolg dat het injecteren van mest een must werd.

 

Eveneens op mijn 21ste leerde ik mijn vrouw Ann kennen. Zij nam met plezier de administratie van de zaak over. Gelukkig maar, want ik was veel te graag bezig met mijn machines. Zo werd Ann na verloop van tijd meewerkend vennoot.

 

Stilaan namen wij personeel in dienst en investeerden wij verder in mesttransport. Zelfs Bram, de buurjongen, maakte hier van een hobby zijn werk en veroverde ook de dochter des huizes.

 

Het familiaal bedrijf groeide van eenmanszaak uit tot een vennootschap: D’Haeye Cleaning bvba.
De cleaning activiteiten breidden snel uit. Zowel kleine als grote opdrachten kunnen we aan. Onze zoon Tim kreeg de microbe eveneens te pakken en kwam na zijn studies ‘bachelor in de agro-industrie’ het team versterken. Het werk is heel afwisselend en de samenwerking tussen alle werknemers zorgt voor een familiaal karakter. Het enthousiasme en de gedrevenheid van ieder houdt ons bedrijf alert en klaar voor de toekomst. De goede werksfeer draagt bij tot productiviteit, vertrouwen en waardering door onze klanten.